Източник на изображение: AdobeStock Почти всеки се е сблъсквал с момент,

...
Източник на изображение: AdobeStock Почти всеки се е сблъсквал с момент,
Коментари Харесай

Какво да избереш: бърз кредит или банков потребителски заем?


Източник на изображение: AdobeStock

 

Почти всеки се е сблъсквал с миг, в който се постанова да се търси външно финансиране за осъществяване на персонален план или покупка. Често не е допустимо да се съберат парите предвариртелно. 

Точно тогава може да възникне въпросът - да си позволим мечтаното незабавно или да изчакаме до събирането на задоволително пари. Въпреки че за някои покупки или прекарвания можем да си позволим да изчакаме или даже да ги пропуснем, има такива, които са неотложни.

Как да постъпим, когато незабавните разноски настъпят, а ние не сме отделили средства за тях авансово?

 

Има доста разновидности, а изборът зависи от доста неща. И тъй като положителните финансови решения се взимат на база информация, представяме съпоставяне сред два от известните способи за финансиране - и обичайните заеми от банка.

 
Сравнение сред бърз онлайн заем и общоприет банков потребителски заем
 
Процес на кандидатстване:
Бързите заеми онлайн улесняват претендентите и им дават опция да аплайват отвред и когато и да е. Критериите за утвърждение могат да бъдат по-малко строги спрямо тези на обичайните банки, което ги прави по-достъпни за лица с влошена кредитна история или без непрекъснат трудов контракт. 

Банков заем: Процесът на кандидатстване постоянно може да отнеме повече време и може да изисква посещаване в клон, изключително при потребност от по-голяма сума на заема. Банките нормално имат по-строги критерии за утвърждение, в това число условия за по-висок кредитен рейтинг и нужда спомагателна връзка. 

 
Време за обработка на поръчка и приемане на средствата
Бързи заеми: Небанковите финансови институции постоянно могат да дават решение в границите на минути или часове, а средствата могат да бъдат налични още същия ден или в границите на няколко работни дни. Тази скорост е доста преимущество за лица, нуждаещи се от незабавна финансова помощ.

Банкови заеми: Времето за обработка може да бъде по-дълго, от време на време отнемащо дни, с цел да бъде обещано утвърждение или да се получат средствата. 

 
Лихвени проценти и такси
Бързите заеми онлайн постоянно може да имат по-високи лихвени проценти и такси спрямо обичайните банкови заеми, отразяващи по-високия риск, който кредиторът може да поеме.

Банкови заеми: Обикновено оферират по-ниски лихвени проценти, изключително за претенденти с положителни кредитни рейтинги. 

 
Размери заемите и условия за погасяване
Бързите заеми по-често са с по-малък размер на финансирането и са предопределени за краткосрочни потребности и незабавни случаи. Сроковете за погасяване могат да бъдат относително къси, вариращи от няколко седмици до няколко месеца.

Традиционните потребителски заеми, отпускани от банки оферират от няколко стотин до десетки хиляди лв..  Подходящи са за покриване на персонални потребности като обучение, покупка на автомобил, ремонт на дома и други.  Сроковете за погасяване нормално са по-дълги.

 

В кои случаи кандидатстването за бърз онлайн заем може да е уместно решение?

 

Бързите заеми могат да бъдат по-подходящи в някои съответни обстановки, където техните неповторими характерности - като бързо утвърждение, опростени условия за кандидатстване и изключителната експедитивност за приемане на средствата - надвиват над евентуално по-високите разноски, свързани с тях.

 
При незабавни потребности
Когато зародят непредвидени разноски, като незабавни медицински сметки, належащ ремонт на автомобил или вкъщи, скоростта на финансиране, предоставена от бързите заеми, може да бъде решаваща за излизане от обстановката

 
Когато обичайното финансиране не е алтернатива
За хора с влошена кредитна история, обичайните банкови заеми може да не са налични заради по-строгите условия за платежоспособност. В тези случаи бързите заеми, предлагани от небанкови финансови институции, стават подобаваща опция за финансиране.

 
При потребност от кратковременен заем 
Понякога хората имат потребност от пари до заплата, само че не могат да чакат. В същото време не желаят да изплащат заетата сума месеци наред. В този случай – бързите заеми онлайн може да са комфортна опция. 

Независимо дали се взима бърз заем, обичаен потребителски заем от банка или различен вид финансиране, значимо е постоянно да подхожда с отговорност. Задължително е да потребителите да се срещат с изискванията за приемане на заема, с методите за погасяване и не на последно място –институцията, която предлага съответния заем. 

Независимо от спешността на обстановката, откакто изискванията по заемите са предоставени, би трябвало да се обмислят - в това число лихвени проценти, такси и периоди за погасяване. Използван вярно и по предопределение – всеки заем може да бъде стабилно решение за персоналните финанси.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР